Pastamachine – Marcato Atlas 150 Wellness

“Wat eten we vandaag”? Een vraag die in menig huishouden vaak wordt gesteld. Wanneer ik deze vraag aan mijn kinderen stel wordt deze regelmatig enthousiast beantwoord met “Spaghetti”! Niet zelden gevolgd door de vraag: “Gaan we die dan ook zelf maken met de spaghetti machine”? Want spaghetti eten vinden ze niet alleen superlekker, maar hem samen maken vinden ze helemaal een feestje!

Sinds we samen met mijn collega’s, partners en alle kinderen een avond pasta hebben gemaakt en gegeten zijn ze verkocht. Ze waren onder de indruk van ‘dat rekje met die stokjes waar je de sliertjes spaghetti op kunt hangen’, beter bekend als het pasta-droogrek. En van de spaghetti machine waar ze om beurten aan de hendel mochten draaien. Het duurde dan ook geen week voordat wij richting een betere kookwinkel gingen om eens te informeren naar De Spaghetti machine. Vanaf die dag trouwens direct omgedoopt tot pastamachine, want met de naam spaghetti machine doe je hem echt tekort.

Marcato Pastamachine Atlas 150 Wellness – Ideale Spaghetti-maker.
Spaghetti MachineWe hebben gekozen voor een Marcato pastamachine vanwege de goede kwaliteit en vanwege de foodproof garantie die zij kunnen geven. En hij zag er ook nog mooi uit, vonden de kinderen. Alleen één probleempje: welke kleur moesten we nou kiezen, want er stonden mooie kleuren tussen: goud, roze, rood en zelfs twee kleuren blauw! Jongste dochter wilde graag roze (want past precies bij haar kamertje…), maar de oudste dochter wilde graag een rode. Nadat we plechtig beloofd hadden dat de jongste als eerste aan de hendel mocht draaien als we de pastamachine in gebruik gingen nemen, vond ze het goed dat we een rode kochten. En dus gingen we tevreden de winkel uit met een Atlas 150 Wellness Color pastamachine van Marcato. En niet te vergeten met een bijpassend opzetstuk voor ravioli, zodat we onze spaghetti-maker kunnen omtoveren tot een raviolimachine, want daar is mama namelijk gek op!

De zondag daarna zijn we met z’n viertjes aan de slag gegaan. Het was opnieuw heel erg leuk om te doen, al ging niet alles in één keer goed. Maar al doende leert men en het resultaat mocht er zijn. We hebben heerlijk gegeten!

Video over werking van een Spaghetti machine.

 
Binnenkort komen vrienden van ons met hun drie kinderen bij ons eten. En je begrijpt wel wat we dan eten. Spaghetti, en die mogen ze eerst zelf maken op onze spaghetti machine,… eh pastamachine. Dat wordt vast gezellig en lekker, dat kan niet missen!

Vogels keukengerei groothandel levert de  Marcato Atlas 150 Wellness pastamachine aan deze kookwinkels…

Previous post: