Marcato Pastamachine

Een Marcato pastamachine kopen

Je zult vast denken “waarom zou ik een Marcato pastamachine kopen? Kant en klare pasta kopen is toch veel gemakkelijker?”. Ik zal je vertellen waarom het kopen van een pasta machine zeker de moeite waard is. Het zelf maken van pasta kost natuurlijk wat extra inspanning, maar de smaak en textuur is veel beter dan de pasta die je in de winkel koopt. Daarbij is het maken van pasta met de pasta maker een leuke bezigheid voor het hele gezin. Je zou ook pasta kunnen maken met vrienden of met medestudenten in je studentenhuis!Deeg maken voor een Marcato pastamachine

Voor het maken van pasta heb je naast een (Marcato) pastamachine natuurlijk ook deeg nodig. De ingrediënten die je nodig hebt voor het maken van 500 gram pastadeeg zijn; 300 gram bloem, 3 eieren, 2 eetlepels olijfolie, 1 eetlepel water en een snufje zout. Verdere benodigdheden zijn folie, een handmixer, een deegroller en een kom.

  1. Voeg de bloem, de eieren, een halve theelepel zout, het water en e olijfolie samen in een kom.
  2. Kneed het deeg met de mixer tot het glad deeg is. Als het deeg te brokkelig is, voeg dan water toe. Doe er nog wat bloem bij als het deeg te vochtig is.
  3. Verwijder het deeg uit de kom en kneed het goed door elkaar tot het elastisch is.
  4. Vorm een bal van deeg en wikkel het in folie. Laat het deeg ongeveer een halfuur rusten.


Werking Marcato pastamachine

  1. Rol het deeg uit met een deegroller. Kneed het deeg vervolgens in kleine porties en haal het door de pastamachine.
  2. Klap de lappen weer dubbel en zet de pasta machine een stand dunner. Blijf het proces herhalen tot de gewenste dikte is bereikt.
  3. Zet nu het gewenste opzetstuk op de pastamachine en haal het deeg erdoor.

Kwaliteit, duurzaamheid en garantie

Zoals bij elk product zijn er verschillende types en merken, zo ook bij pasta machines. De Marcato pastamachine die hier wordt beschreven, is de Atlas 150 Wellness. Deze is ongeveer 20 x 20 x 15 cm groot. Deze pastamachine is in verschillende kleuren verkrijgbaar. Er is een handleiding met kleurenfoto’s en recepten aanwezig. Verder kunnen er nog extra bijlagen aangeschaft worden voor het maken van noedels.

De Marcato Atlas 150 Wellness is voorzien van smalle en brede kotters. Er zijn in totaal 9 standen, waarmee de dikte van het pastadeeg gemakkelijk aangepast kan worden. Met de standaarduitvoering kun je al enkele soorten pasta maken zoals lasagne, spaghetti en tagliatelle. Er zijn nog verschillende extra opzetstukken verkrijgbaar, waarmee je nog meer pasta gerechten kunt maken.

Deze Marcato Atlas 150 Wellness pastamachine is gemaakt van zwaar verchroomd staal, namelijk geadoniseerd aluminium. De rollen zijn vernikkeld, waardoor er geen kans op corrosie is. Alle tandwielen zijn gemaakt van gehard staal, zodat ze een lange levensduur hebben. De handvaten van het hendel zijn voorzien van een kunststof laag. Zoals eerder beschreven zijn de rollers van goed kwaliteitsmateriaal. De pastamachine heeft hierdoor een minimaal verlies van deeg en heeft geen last van oxidatie als deze in contact komt met water. Deze pasta machine is dan ook zeer gemakkelijk schoon te maken.

Marcato geeft 3 jaar garantie op zijn pastamachines. Dit is langer dan de wettelijke garantietermijn van 2 jaar.

Voordelen van een Marcato pastamachine

De voordelen van het gebruik van een pasta machine zijn de smaak en de gezelligheid. Het zelf maken van pasta levert een betere smaak op en het is gezonder dan de kant en klare pasta’s uit de winkel. Het maken van pasta is ook een leuke bezigheid die je met meerdere personen kunt doen. De pasta machine is te gebruiken met kinderen of op een avond met vrienden.

Nadelen van een pastamachine

Er zijn maar weinig nadelen aan het gebruik van een Marcato pastamachine. Het enige nadeel is dat het langer duurt voordat je van de pasta kunt genieten. Bij een kant en klare pasta hoef je het slechts te bereiden, maar bij het zelf maken van pasta horen meer werkzaamheden. Verder is het moeilijk om de machine alleen te bedienen. Het is gemakkelijker om met twee personen pasta te maken.

Een Marcato pastamachine kopen – prijzen en winkel

Er zijn verschillende merken pastamachines, maar een Marcato pastamachine is zeker aan te raden. De prijzen zijn relatief lager en de kwaliteit en garantievoorwaarden zijn zeer gunstig.Een Marcato pastamachine Atlas 150 Wellness is te verkrijgen via verschillende winkels,hier vind u een overzicht van verkooppunten.

Previous post:

Next post: